måndag 4 februari 2013

Inatt gjorde jag någonting vidrigt, jag åt hemmagjord bearnaisesås med sked, oj oj vad det var gott. 100% smör. Tur att man inte gör det där hemma ;) Jag fick så ångest av smöret så jag var första gången till gymmet idag och sprang. Riktigt nöjd över att jag hade energi att orka göra det för det kändes bra att röra på benen.
Jag ska berätta vad menyn var igår på biff å vin kvällen;
Förrätt: en sallad med någon god dressing och vitlöks krutonger, stora räkor som var stekta i någonting gott, krabbkött och batong. Mums
Huvudrätt: nöt innerfilé rullad i bacon, bönor rullade i bacon, skivad ugnspotatis och två olika såser, bearnaise och någon brunsås
Efterrätt: Ett kakbotten som var gjord på krossade kex, glass och en fluffig maräng på det, alltså en glasstårta.
Helt gott med andra ord. Kan nog säga att gubbarna här njuter. Idag fick vi typ världens godaste hamburgare. Ännu en orsak varför det är bra att springa på springbandet ;)
Jag splitsade ett nytt öga på trossen som de skar av. Tur att vi lärde oss att splitsa i skolan för annars skulle det inte ha blivit till något! 
Idag hade vi "avloppsmöte". Här har dom inte en tank för det som kommer från toaletterna utan dom har typ kompost system och systemet fungerar inte riktigt bra pga av kemikalier från tvättmedel, så de har bytt ut alla tvättmedel här och så är det någon fin kille som hade spolar ner något klädesplagg i toaletten så igår så hade maskin killarna en trevlig dag, de var i kompost rummet i 12 timmar och rensade ur där, kul kul.
Nu gick solen ner bakom Gibraltar bergen. Det är stor skillnad på temperaturen här och i Frankrike, min hytt är aningen varmare än annars då solen har stekt på här idag.

4 kommentarer:

  1. Vilken lyxmat ni får!! Tur att det inte är jag som sitter till bords i den där mässen... Då skulle det inte hjälpa med springband ;)
    Och - avloppsmöte, det låter underhållande. Det vore kanske dags att hänga upp en ny skylt (intill den du hade på ett tidigare foto) på vessan: Förbjudet att spola ner kläder. Ha det gott hälsar Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. jo maten är faktiskt bra här, ibland lite för bra. Efterrätterna skulle de kunna minska på men man behöver ju inte ta, men ibland är det lite svårt att säga nej :D
      Haha jo kanske det är dags för det :D

      Radera
  2. Hej Linnéa!
    Vi har just firat Runeberg med tårta till kaffet. Va fint att du ha börja äta koddköti,hoppas du får na bra recept så du kan laga na go åt oss tå du komber heim.He e fint tå du hitta gymmet o börja motioner, använd nu he så ofta du kan.Du had tur tå du int had maskinskiftet så du slapp kompostkommandot,men vi hoppas du veit va du lägger i bytto tå du balanserar på lavoarkante,så int he var na straffkommando.Vi vore gärna med om solnedgången i Gibraltar, men vi måste nöja oss me lite sol en kort stund på dagen i gnistrande nysnö.Må så gott.mamma o pappa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hööni int ha ja börja ita na koddköti :D ja skådar noo ba på tå döm de ader iter! Vi fick idaa å runebergs tårtor men di va int lika bra som tä hejm :D Ja börja sakn ti ga på isin i sole jä fö na daga saan, hoppas ja händar gö e tå ja kombe hejm

      Radera